torstai 25. joulukuuta 2014

Valmennusrengas?

Kirjoittelempa nyt kunnolla tästä keppihevosten valmennusrengasasiasta.
Kuten osa teistä tietää, olen valmentanut vuosien varrella keppihevosratsukkoa jos toistakin, vaikka nyt on ollut huomattavasti hiljaisempaa. Nyt sitten päästin päästää ilmoille vuosia minua vaivanneen aivopierun.

Mistä siis on kysymys?
Pääpointti on siis lyhykäisyydessään tämä: järjestetään valmennuksia säännöllisesti eri puolilla Suomea. Tarkoituksena olisi koota valmentajat ja ratsastajat samaan paikkaan, etenkin suurkisojen alla. Näin mahdollistuisi paremmin kilpailevien ratsukoiden kehitys eteenpäin uralaan eri valmentajien siivittämänä ja mahdollisesti siirrettäisiin valmentajien tietoja seuraavalle valmentajasukupolvelle. Päälajeina olisivat este- koulu- ja kenttäratsastus, mutta myös muita lajeja on mahdollista pitää.Ketkä saavat osallistua?
Valmentamaan toivotaan mahdollisimman kokeneita harrastajia, mutta myös nuoremmat tulevaisuuden lupaukset saisivat tukea opeilleen ja apua vanhemmilta. Ratsastajia toivotaan mahdollisimman paljon, kaikki kynnelekykenevät ovat tervetulleita! Joillain valmennuksilla kuitenkin tulee todennäköisesti olemaan lähtötasovaatimus, jonka ratsastajien tulee täyttää. Tavoitteellisuus ratsastuksessa ei ole haitaksi.

Missä ja milloin?
Paikka määräytyy valmentajien mukaan. Kuka vain voi tarjoutua valmentajaksi tai paikan pitäjäksi. Paikassa tulisi olla sopivan kokoinen kenttä, lajin tarvittava kalusto ja hyvät kulkuyhteydet.  Ajankohtakin sovittanee paikanomistajan ja valmentajien kesken. Ratsastajat ja valmentajat saavat osallistua vaikka vain yhteen valmennuspäivään, sitoutumista ei sen kummemmin vaadita.

Ensimmäinen yritys
No niin, nyt tiedätte mistä on kysymys. Suunnittelin ensimmäistä yritystä tänne Niittyjokeen. Olen saanut värvättyä lisäkseni ainakin yhden valmentajan, jos en vaikka kahta. Koulua olisi varmaan luvassa, eri tasoilla.

Kiinnostuitko?
Jos innostuit, otathan yhteyttä minuun tai laita viestiä forkan topaan! : )

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti