keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Luukku 10.: Niittyjoen hevoset: Hyrrä

 
 
 
 
Hyrrä on varmasti kaikille meidän tuntiratsastajille tuttu ilmestys. Tämä astetta laadukkaampi kaupan putte on meidän pitkäaikainen asukki ja ainut talliin tervetullut kauppaponi. Mikä sitten tekee Hyrrästä niin suositun tuntihevosen? No suurin syy on se, että Hyrrä on kevyt ja kestävä poni, sen voi antaa surutta kenelle tahansa osaamistasosta ja iästä huolimatta. Onhan se muutenkin aika symppisotus, perus lempeä piensuokki. Oikeastaan näistä syistä Hyrrä on saanut meillä olla, vaikka olen järjestelmällisesti hankkiutunut eroon muista kaupanhevosista. Vähän julmaa tietysti syrjiä kaupan kepukoita, mutta minkäs teet, kun tallin tilat ovat muutenkin rajalliset ja omakasvatteja tietysti haluaisi sinne niin paljon kuin mahdollista. Hyrrä on kuitenkin lunastanut palveluksellaan varman pysyvän paikan tallissa, ellei sille loistavaa kotiehdokasta ilmaannu.
   Hyrrä joutui meille joskus 2007 tienoilla, kun ostin sen joulumyyjäisistä. Rakastuin sen muotoon ja se olikin Spiralin mallin innoituksena. Voisi sanoa siis, että Hyrrä on tärkeä kulmakivi keppihevosurallani.


4 kommenttia:

 1. Mm.. ei liity tähän mitenkään, mut voisko ne jotku keppari SM kisat olla joskus Rovaniemllä??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sijainnin puolesta sanoisin melkein suoraan ei, mutta toki sitäkin voisi tulevina vuosina (kahden tulevan vuoden paikat on jo päätetty) ehdottaa, jos paikka, kalustot, henkilökunta etc. löytyy.

   Poista
  2. Ite kato ku asun täällä kaukaanaa (Rovaniemellä) nii en pääse oikein mukaan:'(

   Poista