tiistai 2. joulukuuta 2014

Luukku 3.: Huopahevonen osa 2.

Huopahevosen teko jatkuu!
4. Tee puukolla kepinmentävä aukko kaulaan. Sijoita se kaulan keskikohtaan kuvanmukaisesti, esimerkiksi leipäveitsi on hyvä väline tässä vaiheessa.
5. Sitten aloitetaan neulahuovutus. Läntätään paksu kerros villaa ja sitten vaan hullusti tökkimistä neulalla! : ) Pistä mieluummin useampi kerros kuin liian vähän - viimeistään vesihuovutuksen jälkeen muovi alkaa paistaa läpi, jos tässä vaiheessa ei ole uhrannut aikaa villan latomiseen. Varmista, että villa pysyy kunnolla kiinni. Huovuta myös suun sisältä.

6. Ennen vesihuovutusta lisää vielä silmät, sieraimet ja mahdolliset kuviot.

7. Jos teit korvat suoraan kiinni hevoseen, hyppää tämän kohdan yli. Eli ota ylimääräiseksi jäänyt reunapala vaahtomuovia ja huovuta sen päällä kaksi korvan muotoista palaa. Tee mahdollisimman paksu ja tiukka, muodosta ei tarvitse vielä murehtia.

8. Aloitetaan vesihuovutus!
Vesihuovutuksen idea on kiinteyttää villa. Kismetin kanssa tein oikein hyvän ja kunnollisen vesihuovutuksen, tämän toisen kanssa taas tein sen parhaiten vain kaulaan, koska tykkäsin jo pään ulkonäöstä muutenkin. Mutta suosittelen, että teette sen ihan huolella, ei ainakaan tarvitse katua mitään myöhemmin!
Tarvitset:
- Mäntysuopaa
- Sukkahousut tai verkkokangasta (auttaa sitomaan villan)
- Sieni, kuumaa vettä ja vaikkapa vati, jossa koko homma tehdä.
Varmista, että olet neulahuovuttanut villan kunnolla kiinni!
A) Tunge hevosesi sukkahousuihin tai pistä sen päälle verkkokangas. (Itse jätin tämän kohdan pois, koska halusin ponistasi pörröisen oloisen, mutta tehkää miten haluatte.)
B) Kastele hevosesi kuumassa vedessä läpikotaisin. Vesi ei saa varsinaisesti valua, mutta hevosen tulee olla silti märkä.
C) Levitä saippuaa koko hevoseesi.
D) Ala hieromaan hevostasi joka puolelta. Ensin kevyemmin ottein, mutta voit koventaa niitä pikkuhiljaa.
E) Huuhtele hevosesi ensin lämpimällä (noin minuutti) ja sitten kylmällä (samoin minuutti) vedellä. Toista pari kertaa.
F) Jätä ponisi kuivumaan. Muista käydä puristelemassa siitä säännöllisin väliajoin ylimääräisiä vesiä pois. Paras asento on jättää hevonen kuvan mukaisesti nojalleen, jolloin vesi valuu kaulaan.
9. Vesihuovuta myös korvat, jos ne ovat erilliset.
Huopahevosen viimeistelystä seuraavassa postauksessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti