keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Luukku 4.: Huopahevonen - osa 3.

Viimeistely.
Huovutetun hevosen viimeistelyssä ei ole mitään ihmeellistä, pitää vain muistaa, että ompelu ei ole välttämättä yhtä helppoa kuin kangashevoseen - saattaa joutua tekemään hieman tavallista pidempiä pistoja.

9. Kiinnitä korvat (jos ne ovat irtonaiset). Huovutetut korvat ovat saattaneet menettää vähän muotoaan huovuttaessa, mutta voit saksilla muotoilla ne oikean muotoisiksi. Voit joko ommella tai neulahuovuttaa korvat paikoilleen. Itse tykkään huovuttaa, sillä silloin korvat sulautuvat peremmin päähän.

10. Kiinnitä silmät ja korvat, jos et ole huovuttanut niitä runkoon.
11. Harjan voi kiinnittää liimaamalla tai ompelemalla erillisellä ompelulangalla taikka ompelemalla suoraan paksulla neulalla. Kismetin harja on kiinnitetty viimeisimmällä tavalla. Suosisin kuitenkin mieluiten viimeistä tapaa.
12. Kepin kiinnitys. Varmista saksilla, että et ole huovuttanut tekemääsi kepinreikää umpeen. Tunge sitten keppi reikään, varmista, että se menee koko matkalta sinne ja pysyy hyvin. Tarvittaessa voit suurentaa aukkoa vielä tässä vaiheessa. Ota keppi sitten pois ja tursota reikään reippaasi liimaa. Sitten keppi vaan takaisin paikoilleen ja anna kuivua.
Ja jeei! Sinulla on valmis hevonen. : )

1 kommentti:

  1. Tosi kiva ohje! Mä oonkin hirveesti miettiny miten semmonen tehdään :)

    VastaaPoista