sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Mun scifi-keppihevonen

Okei, oon kehitelly päässäni tällasta huikeaa keppihevoshaavetta. Ajatus lähti siitä, kun joku joskus jossain foorumilla heitti ilmaan ajatuksen, että mitenköhän keppihevoset tulevat kehittymään lähitulevaisuudessa. Monet hevoset ovat jo tosi realistisia, joten miten sitä voisi vielä viedä pidemmälle? Tässä on mun aivopieru, joka toki on vielä idean tasolla. : D Jos ette tykkää luurangoista, skipatkaa tämä, sillä idean pohjana on hevosen tukiranka. : D

Tukiranka

Tukirangaksi ajattelin aika hevosen pääkallon ja kaulan nikamien yksinkertaistusta. Ajatus on, että suu avautuu oikean hevosen suun tavoin ja kaula liikkuu sekä sivuille, että alas myödäten ohjista tulevaa vetoa ja tietysti palautuu takaisin paineen loppuessa. Näin ei tarvitsisi enää kääntää keppiä asetukseen, vaan sen saisi tapahtumaan ohjilla. Tässä versiossa kaulan sisällä menee löysähkö putki, joka on tuettu nikamilla. (Älkää hei pitäkö tätä minään hevosen anatomian tuntina, kuvat ovat vain suuntaa antavia.) Itse kallo olisi vaahtomuovista muotoiltu, leukaosa muotoiltu kevyehköstä muovista (kernit-tyyppisestä). Samoin nikamat olisi tehty saman tyyppisesti. Miksi sitten erilliset nikamat? No ne tukisivat putkea ja tekisivät liikkeistä aidomman oloiset, ei siinä sen suurempaa ideaa.

Keppi on piirretty vähän lyhyeksi, muttaaah. : D Silmä olisi jo tässä vaiheessa kiinni, samoin sieraimet muotoiltu. Hampaat (etenkin takahampaat) eivät olisi pakollisia, ehkä kuitenkin laittaisin muoviset eteen ja käsittelisin suun sisäpuolen jotenkin kivasti punaiseksi jo tässä vaiheessa. Kielikin sinne varmaan mahtuisi. ; )
 
Surkeasti animoitu hahmotelma niskan liikkeestä. Kröh...  (Ei-se-ihan-noin-toimi.)
 
Samoin leuan saranoisin liikkumaan, alhaalta löytyy animaatio siitäkin.

Lihaksisto

Lihaksistoa lisäisin vielä tukirangan päälle. Ne antaisivat tukea ja pikkaisen rajoittaisivat liikettä, etteivät esim. leuat loksahtelisi miten tahansa. Tietysti tukirangan nivelsysteemit pitäisi olla niin hienosti rakennettuja, että ne pysyisivät kasassa muutenkin.
Vaahtomuovista täytettä.
Sitten vähän kaulantäytettä. Ommellaan huppu kaulan ympärille ja rangan yläpuolelle ihan tavallista vanua. Se ei estäisi kaulan liikettä, mutta pitäisi muotonsa.

Nahat päälle

Pään alueelle laittaisin kankaat ihan liimaamalla. Silmien ympäriltä ja sieraimista en vielä oikein tiedä, uskaltaako ne vain liimata kiinni, leikkaamisessa täytyisi ainakin olla varovainen. Riippuu tietysti miten nämä on tehty, silmät varmaan muovista, mutta sieraimet voivat olla isompi kysymysmerkki.
Kankaiden kanssa tekisin niin, että teippaisin ensin koko pään, jonka jälkeen leikkaisin teipin irti, jolloin saisin siitä kivat kaavat. (Fursuit-tyylillä) Kuitenkin pitäisi huolehtia siitä, että nahka ei estä liikkeitä. Etenkin leuassa ja vihreällä merkityllä alueella kankaan pitäisi olla väljästi kiinni.
Sitten korvat kiinni (miten senkin nyt tekisi?) ja vähän tummennoksia kehiin.
Lopuksi vielä harja kiinni (sen voisi myös kiinnittää ennen nahkoja, jolloin kiinnitykset jäisivät piiloon, jos se edes toimisi).

Ja tadaa! Hienosti toimiva, oikean hevosen liikkeitä imitoiva keppihevonen. Korviin jos vielä saisi jonkun superhienon idean (esim. pyörivät korvat?), niin tästähän tulisi aika kiva. Hirveästi työtä tuo vaatisi, mutta mitäs sitä ei tekisi... : D

Noh, mitäs sanotte? Tällaisia kuumehoureisen aivoituksia. : D

15 kommenttia:

 1. Vähän siisti idea :D! Tee tää ihan oikeesti!

  VastaaPoista
 2. Todella siisti! 2060-luvulla yleinen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, toivotaan, että keppihevosharrastus n vielä silloin voimissaan. ; )

   Poista
 3. Idea on aivan mahtava! Olet mielestäni Venla tärkeä henkilö tämän harrastuksen kehittäjänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keskeinen sana onkin "idea". Luulen, etten itse koskaan osaa tätä toteuttaa, voi mennä seuraavan sukupolven niskoille tämä. : D

   Poista
 4. Tosi kiva idea! Ite tiiän miten saa korvat pyörimään oikean hevosen lailla, olen sen tajunnut, mutta empä ehkä paljastakkaan ;) Korviin pitäis muute ofc laittaa korvakarvat ja harja jotai hiuslisäkkeitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä melkein tekisin suoraan tuohon kaloon pallonivelellä korvat ja siten vain karvat päälle... En sitten tiedä, voiko niitä saada silä lailla pyörimään itseksekseen ilman mitään mekanismia. : )

   Poista
 5. sitten vielä kolmiulotteiset silmät ja sieraimet kuopalle, niin ois kyllä todella aito! hauska idea musta, mutta vaikuttaa ihan kamalan suuritöiseltä :D tulis kyllä silti aika siisti, mikäli onnistuisi :) ehkä joskus tuleevaisuudessa tullaankin näkemään tällaisia keppareita, kuka tietää

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, sellaisia juuri ajattelin, sierainten toteutus voi olla aika hankalaa. : D

   Poista
 6. Kylläpä nyt on niin siisti juttu että huhhuh :D Itseä vaan pikkusen mietityttää, että itse pidän tätä liiankin realistisena. Siis että itse pitäisin kepparit mieluummin ihan vaan vanulla täytettyinä polleina, kuin liian aitoina kopioina hevosista :)

  VastaaPoista
 7. Hieno ja hauska idea, mutta varmaankin aika vaikea toteuttaa :D

  VastaaPoista
 8. Onpa hieno. Voitko tehdä joskus esittelyn tallistasi? Siinä keppihevosen teossa menee varmasti kauan

  VastaaPoista
 9. Hmm..voisi koittaa jopa toteuttaa nyt ihan huvin vuoksi. Saa nähdä miten käy

  VastaaPoista