tiistai 2. joulukuuta 2014

Luukku 2: Huopahevonen osa 1.

Huopahevosten tekoon on netissä saatavilla aika nihkeästi ohjeita.  Nyt pistän muutaman postauksen nipun teille ohjeistusta. Pohjamateriaalina olen käyttänyt omia havaintojani ja annimiina-nimisen huopahevostallin sivuilta, jossa oli aivan loistavat ohjeet, mutta valitettavasti se sivu on poistettu. Toivottavasti mahdollisimman moni innostuu huovuttamaan!

Monesti sitä hehkutetaan, kuinka monimutkaista/vaikeaa/aikaa vievää/kallista ison huopahevosen teko on. Ja se ei oikeasti ole sitä. Pääset varmasti halvemmalla, jos teet oman huopahevosesi, kuin jos ostat sen ulkopuoliselta. Tämä ohje perustuu vaahtomuovin päälle huovuttamiseen. Toinen tapa olisi kutoa Huopasesta tai muusta huovuttuvasta langasta hevonen ja huovuttaa se pesukoneessa taikka huovuttaa valmiin kankaan päälle.

Tarvikkeet:
1. Villaa. Pohjavärin villaa tarvitaan aika paljon, itse ostin kaksi 800g pakkausta ja se riitti kahteen hevoseen hyvin. Lisäksi mahdollisia tummennoksien värejä sekä mustaa ja valkoista silmiin ja sieraimiin.(Voit myös olla huovuttamatta silmiä ja sieraimia ja vaikka liimata ne kiinni jälkikäteen.)
2. Superlonia eli vaahtomuovia. Omani oli about 8cm paksua, mitä enemmän kolmiuloitteisuutta haluaa, niin sen paksumpaa tulee olla (moni käyttää jopa 30cm paksua). Oman palani ostin Pehmuste ja nahka-putiikista Lahdesta, mutta valitettavasti kyseistä kauppaa ei enää ole. Myös vanhan patjan voi uhrata tähän käyttöön.
3. Sakset, puukko (mattopuukko), huovutusneuloja, sakset ja sitten lankaa harjaa varten. Keppi ja sen kiinnitykseen liimaa tarvitaan myös.


Ja sitten aloitetaan!
1. Suunnittele. Suunnittele hevosesi paperille ennen kuin alat piirtämään sitä vaahtomuoville.
Kuinka ison haluat ponin olevan? Minkä rotuinen siitä tulee? Entä sukupuoli? Millainen väritys? Miten silmät/korvat/sieraimet toteutetaan?
Okei, tämä on Dianan suunnitelma, mutta ajanee asiansa. : D

2. Piirrä ponisi suoraan vaahtomuoviin. Sen voi tehdä aivan samalla tavalla kuin kaavojen piirtämisen kankaalle - muotoja muokataan myöhemmin. Voit joko tehdä niin, että korvat ovat osa pohjaa, eli ne ovat suoraan vaahtomuovista tai sitten tasohuovuttaa ne erikseen ja kiinnittää ne myöhemmin.
3. Leikkaa ja muotoile. Leikkaa Ensin hevo irti mattopuukon kera. Vedä pitkin, harkituin vedoin, ei liikaa kerralla. Varmista, ettet leikkaa vinoon. Kun olet saanut koko komeiden irti, voit muotoilla saksilla muodot paikoilleen ja kulmat pyöreiksi. Vasta tässä vaiheessa kannattaa leikata suu auki: tarpeeksi syvä viilto, vähän voi ottaa vaahtomuovia pois, mutta älä leikkaa suuta liian aukinaiseksi. Jos leikkasit niin, että korvat sisältyvät vaahtomuoviin, leikkaa ne erilleen niin, että korvien väliin jää tilaa. HUOM! Leikkaa varovasti, hyvän ja kestävän pohjan päällä! Ethän heitä ylimääräisiä vaahtomuoveja pois, voit tarvita niitä vielä!


Nyt sinulla on valmiina hevosen runko! Muistathan lukea jatkoa seuraavassa postauksessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti