K:Kun täytän hevosta, kaula on toooosi ohut ja pää roikkuu. Mikä on kaavoissa vikana?
Näkemättä on vaikea sanoa, mutta ensin vastausta kannattaa etsiä täytöstä. Onko päässä liikaa täytettä, pitäisikö sitä lisätä kaulaan? Onko keppi kunnolla hevosen kaulassa - melkein niskaan asti - eikä vain ihan "huulella". Jos nämä kaikki ovat ok, niin sitten suosittelen yksinkertaisesti leventämään kaulaa ja mahdollisesti keventämään päätä kaavojen tekovaiheessa.
Miten ja millä kepparille voi tehdä tummennoksia/muita erikoisvärityksiä? Mistä tällaista ainetta voi ostaa?
Erilaisilla liiduilla, hiilillä, kangastusseilla, kangasmaaleilla, olempi törmännyt myös luomivärin käyttöön. Kaikki mikä pysyy kankaalla ja levittyy hyvin kelpaa (tussia en suositele huonon levittymisen takia). Tarpeen tullen värin päälle voi vielä vetää kerroksen Fiksatiivia (ruiskutettavaa lakkaa). Silloin kannattaa varautua laittamaan äriä useampi kerros ja lopuksi harjaamaan hevonen kevyesti.
K:Vaikka ompeluvaiheessa suu on hyvä kaksipalaisella kepparilla niin täytön aikana suu muuttuu pitkulaiseksi. What´s the matter?
V: Kaksipalaisilla on se ongelma, että toisin kuin kolmipalaisilla hevosilla, leveys (jotta hevonen ei ole littana lätty, vaan kolmiulotteinen) on saatava sivupaloista, eikä keskipalasta. Siksi, kun täytät hevosen sitä tulee kapoisampi kuin olit ajatellut. Tähän auttaa, että teet hevosen turvasta jo leikkausvaiheessa huomattavasti isomman, tosin itse en suosittelisi kaksipalaisille suita ollenkaan. En ole kaksipalaisten ekspertti, mutta kannattaa kokeilla myös suupalan suurentamista.
K:Vinkkejä vinouden ( koko hevosessa) välttämiseksi.
V: Käytä reippaasti nuppineuloja paloja kiinnittäessäsi. Kun olet ommellut toisen sivupalan kiinni, ota itsellesi tietyjä tukipisteitä. Katso mihin kohtaan keskipalaa osuu esim. leuan korkein kohta tai kuoppa, myös turpa, otsa, kiinnityksen alku jne. Nämä kaikki voivat toimia tukipisteinä. Sitten kiinnität keskipalan toiseen sivupalaan niin, että ne ovat myös tämän toisen keskipalan pisteet ovat samoissa kohdissa. Näin saat jiirattua keskipalan menemään suoraan ja sivupalat symmetrisiksi. Myös se, että leikkausvaiheessa molemmat sivupalat ovat symmetrisiä ja keskipala on suora ja tasaiseksi leikattu ovat tärkeitä suoruuden kannalta. Paloja toisiinsa kiinnittäessä pitää vahtia, ettei yksikään paloista veny, muuten et välttämättä saa toista palaa kiinnitettyä samalla tavalla.
Esimerkkejä tukipisteistä
Varo vaan, joku yö mä hiivin sun talliin ja varastan kaikki sun ihanaiset heposet ♥♥
VastaaPoista8 D Onneks meillä on Jäy- the-tallivahti.
Poista