tiistai 11. maaliskuuta 2014

Lisää messuilua

Horse Fairista tosiaan lisää materiaalia. : ) Nyt ensin sananen yleisesti messuista ja keppihevospisteestä.
Messut kokonaisuudessaan vaikuttivat onnistuneilta, etenkin ohjelman puolesta; sen minkä ehdin kiertämään, niin areenalla näkyi olevan mahtavia esityksiä ja ihmisiä puhumassa kiinnostavista aiheista. Etenkin keppihevosareenan vieressä ollut piste kiinnosti, olisi ehkä pitänyt jäädä pidemmäksi aikaa sitä vilkuilemaan, ainakin valjastusnäytöstä siellä taidettiin pitää. Myyjiä näytti olevan aikaisempaa vähemmän ja mitään huippuhienoja tarjouksia ei noussut esille, toisin kuin muulla goexpo-alueella.
 
Keppihevospiste oli layoutiltaan yksinkertainen, mutta ei liian karu (oliko toikin nyt tarpeellista mainita, no jaa). Kritisoisin kuitenkin sitä, että esteiksi vapaaseen hyppelyyn oli laitettu oikeiden hevosten sokeripaloja ja puomeja, joista jälkimmäiset mäjähtelivät kyllä aika ikävästi ratsastajien nilkoille. Tietysti ne oli saatu sponsoreilta, mutta kun estekorkeudet alkoivat nousta, muodostivat sekä puomit, että kiinteät estekoristeet turvallisuusriskin. Toisaalta niitä ei ollut varmaan tarkoitettu yli 30 cm esteiden hyppääiseen, mutta pitäisihän se tietää, että messuilla aina korkeudet nousevat sinne kahdeksaankymmeneen. : ) Eli jos itseksenne menette, niin aina jotain kevyempää ja helposti putoavampaa puomeiksi!
 
Olin todella otettu ja innoissani siitä, että kerrankin meitä vanhuksia (noh, varmaan etupäässä niitä pienimpiä ajatellen : D) oltiin ajateltu pitämällä eri ikäluokkien sarjat erikseen. Me tosiaan oltiin vain lauantaina, jolloin pidettiin vain näyttelyluokat. Arvosteluaikataulu lähti viiraamaan heti alusta alkaen, aluksi arvioitu kahden tunnin kesto venyi kuudeksi tunniksi (ja me oltiin tietysti ihan viimeisimpinä). : D Tuomarina näyttelyssä oli Kana, joka antoi kyllä oikeudenmukaiset tuomaroinnit, joskin olisin toivonut vähän hienotunteisuutta pienempien lasten kanssa. Suora palaute hevosen omistajalle oli kiva, vaikka sieltä kyllä kuului joitain vähän epäammattimaisia termejä, kuten "tekele" (hyi, mikä sana), jotka särähtivät korvaan. Muitakin outouksia oli, mutta jokaisella tuomarillahan on omat näkemyksensä. Aikataulua olisi jouduttanut lyhyempi arviointi, mutta minulla ei ole varaa valittaa. : D Ainiin ja iso plussa siitä, että hevosen tuli olla oma tekemä! Myös netissä ilmoittautuminen oli hyvä idea, mutta valitettavasti systeemi ei näyttänyt toimivan - esimerkiksi meidät oltiin jätetty listoilta kokonaan pois ja osallistuja rajat paukkuivat rikki, kun ihmiset jälki-ilmoittautuivat, kun eivät olleet tajunnut, että netissä olisi pitänyt ilmoitella itsestään.
 
Sunnuntaina kisat olivat menneet suunnilleen kahdessa ja puolessa tunnissa agilityineen, siellä olikin tuttuja tuona päivänä järjestäjinä. ; )
 

 
Tytin ilmeet on aina yhtä laadukkaita. : P

Poijaat rivissä.

Arvostelussa. O__o
Tässä vielä sunnuntailta kympinuutisten loppukevennyksestä poimittu pätkä. Ei välttämättä anna kaikista kypsintä kuvaa harrastuksesta, mutta onhan tuo ihan hauska. : )

2 kommenttia:

  1. Aika eehh.. erikoinen arvostelu O__o Ylipirteitä hieman lapsimielisiä tuomareita? No, pääasiassa kuitenkin se että kepukat voitti jotain. Mutta sana tekele (joka ihan viiltää korvissa kun kuulee sen sanan) ja vielä ehkä tympivä näkymys harrastuksesta...Nooh, ihan kiva kuitenkin :) Hyvä että joku järjestää jotain.

    VastaaPoista
  2. No joo, olihan noita joitain outouksia arvostelussa, mutta mielestäni ne olivat ihan oikeudenmukaisia eikä vedetty liian lapsallisiksi. Että ei-harrastajalta tosi hyvin! : )

    VastaaPoista