sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Ahal-teke tilari

Reilu viikko sitten kolahti facebookin postilaatikkoon tilaus, että Helsinki Horse Fairin ahal-teke pisteelle tarvittaisiin keppihevosteke. No minäpä sitten tekemään. : D Ensimmäiseksi ongelmaksi muodosti kangas.
Tässä oli alkuperäiset vaihtoehdot, mutta näistä ei oikein ollut yksikään oikeanlainen.

Tilaaja halusi sen olevan kiiltävää ja lähettikin minulle yhden kankaan, joka ei kuitenkaan soveltunut käyttöön. Juoksin sitten Eurokankaaseen ja sieltä löytyi musta, kiiltävä karvakangas, mutta todella paksupohjainen. Huolimatta sormien tuhoutumisuhasta ostin kuitenkin tätä mustaa ja rupesin ompelemaan. Jouduin käyttelemään muun muassa kärkipihtejä, jotta sain neulan menemään kankaasta läpi. Ompelussa kesti useampi päivä ja sauma ei varmasti tule kestämään ikuisesti, mutta ihan kivahan (josko pikkuisen vino) siitä tuli.
Korvat aluksi
Hups, menikö liian taakse?
No, nyt pitäisi olla tekemäisesti.

  Sain tarkat ohjeet kaavojen tekoon ja korvien ja silmien kiinnitykseen ja vihaamani korvanompelu vaihe menikin yllättävän helposti. Harjan ompelusta pääsin luistelemaan sillä perusteella, että tekeiltä monesti ajetaan harja pois. Sitten enää nauhat (toinen niistä oli tuo mystinen kultanauha) kaulaan ja matkaan. Olen ihan tyytyväinen yleisilmeeseen, vinoudesta syytä kangasta. Ilmeisesti tilaajakin oli tyytyväinen. : )


Tiedot:

Nimi: Eÿgilik
Rotu: Ahal-teke
Väri: Musta
Skpl: Ori
Syntynyt: 5.7.2010
Tekijä: Tyti (2014)
Isä:  Cypar  
Emä:   Erteki
Emänisä: Gahryman
Luonteeltaan viisas ja harkitsevainen, joskin omaa sporttihevosen kiihtyvyyden.

Tässä vielä haastattelu, joka oli hevosen ohessa. Hän siis hengailee vieläkin tekepisteellä messuilla. : )1. Kuka olet? Olen Venla-Maria Uutela, pitkän linjan hevos- ja keppihevoshullu, kahden keppihevoskirjan kirjoittaja, Niittyjoen keppihevostallin omistaja ja Suomen keppihevosyhdistyksen yhdistysaktiivi, ammatiltani opiskelija.

2. Mikä ahaltekeissä viehättää ja kuinka tutustuit rotuun? Hevoshulluna olen opetellut koko lapsuuteni ajan hevostietokirjoja ja rotukäsikirjoja ulkoa, jolloin törmäsin tähän mahtavaan rotuun. Ihastuin hevosten linjakkuuteen ja uskomattomiin pitkiin jalkoihin sekä kaulan linjaan
.
3. Mikä tässä työssä oli haastavinta ja mikä hauskinta?  Ehdottomasti haastavinta oli oikeanlaisen kankaan löytäminen ja sen jälkeen itse ompelu. Hauskinta oli hevosen suunnittelu, vaikka tilaaja olikin tarkka tuotoksesta. ; )

4. Millaisia muita töitä kuin keppihevosia teet? Teen juuri nyt keskiaikaista pukukokonaisuutta ja lisäksi piirrän ja maalaan niin paljon kuin ehdin.

5. Millaisia töitä haluaisit vielä erityisesti tehdä tulevaisuudessa? Tällä hetkellä haluaisin maalata suuremman öljyvärityön ja saattaa kaapin perällä lojuvat keskeneräiset työt loppuun. Kesällä olisi luvassa tilauskeppihevosten tekoa.

6. Mistä sinut tavoittaa, jos on kiinnostunut töistäsi? Kannattaa tutustua hevosiini nettisivuillamme www.khtniittyjoki.nettisivu.org tai ottaa minuun yhteyttä sähköpostitse tyti97@gmail.com.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti