perjantai 23. lokakuuta 2015

Niittyjoen instanäyttelyn tulokset


Kiitokset kaikille osallistuneille! Pahoittelen jo etukäteen kirjoitusvirheitä. Sijoittuneet ovat listassa ensin, sitten loput pisteiden perusteella, samojen pisteiden sisällä satunnaisessa järjestyksessä. Kaikki hevoset ovat arvioitu asteikolla yksilöinä I-III-.
 
Kangashevosorit:
LKV1. Magorian
Avoin, miellyttävä ilme ja hyvin kaunis väritys. Merkit tehty taitavasti ja suurella tarkkuudella. Kauniit muodot, riittävän ponimaiset WPB:lle, jolla on paljon poniverta. Ihastuttavat korvat, jotka ovat hyvällä kohdalla ja oikeassa kohdassa silmiin nähden. Vähän lisää massaa niskaan voisi tuoda vielä sen himpun orimaisuutta, mutta orileima silti selkeä.
Palkitaan I-
 
LKV2. WTI Radioactive Roller Coaster
Tasapainoisen ja sopusuhtaisen oloinen ori. Muodot kauniit ja hallitut, pää nätti ja kuiva. Mittasuhteet täysin nappiin, korvat ja silmät kauniit ja oikeilla paikoillaan. Mielenkiintoinen ja nätti päänmerkki. Rotuleima hyvä, sukupuolileima myös mainio. Kaunis kaulan linja.
Palkitaan I-
 
LKV3. BBN. Derniére Danse
Kauniit korvat ja silmät, joiden etäisyys toisistaan juuri oikea. Kaunis, hyvin kiinni pysyvä suu. Pää hyvin siro, otsa hyvin jyrkkä ja luiskamainen, joka antaa hevosmaisen vaikutelman. Vahva alahuuli, mutta siro posken kaari, joka saisi olla voimakkaampi, jotta tulisi tasapainoisempi vaikutelma. Kaula pitkä, mutta raskas orillekin varsinkin noin sirolla päällä. Etenkin kepin kiinnitystä kohden kaula saisi olla kevyempi, kun taas niskassa massaa on ihan sopivasti. Rotuleima hyvä, sukupuolileima ok.
Palkitaan II+

CHA Tjörn Undir Álögum
Kaunis profiili ja hyvät mittasuhteet. Hyvin orimainen. Pään mittasuhteet hyvät, mutta hevosmaiset. Siro otsa, kaareva niska ja elegantti kaula epätyypillisiä islanninhevosella. Tyypiltään melko kevyen ja lämminverisen oloinen. Rodunomaisuutta luo paksu harja ja karva. Suu melko pyöreälinjaisen oloinen. Sukupuolileima tosiaan hyvä, mutta rotuleima heikko.
Palkitaan III+
 
Varele's Kevin
Yleisilme shettismäinen. Pään mittasuhteet ja etäisyydet hyvät. Suu melko pitkä, voisi olla suhteessa muuhun päähän lyhyempi. Vähän vinoutta havaittavissa. Orimainen, mutta shettismäinen kaula, kaulan ja pään liitos ponimainen. Kaulassa tosin voisi olla vähän lisää pituutta. Eloisat silmät ja nätit korvat, joissa voisi olla vähän lisää kolmiuloitteisuutta. Harja ihanan muhkea. Sukupuoli- ja rotuleimat erittäin hyvät.
Palkitaan III+
 
Singer
Vahvasti ruunamainen niska ja kaula, ilme rauhallinen ja lempeä. Hyvin sijoittuneet silmät, sieraimet ja korvat. Korvat voisivat olla kolmiuloitteisemmat ja pystymmät. Pään muodot melko loivat ja rakenne melko raskas, voisi olla enemmän täysiverityyppisempi ja ponimaisempi. Suu melko avonainen. Pään ja kaulan liittymä kaunis, samoin linjat ylipäänsä. Rotuleima heikko, sukupuolileima hyvä.
Palkitaan III


 
Kangastammat:
LKV1. TO's Utilgjengelig
Kokonaisuudessaan kaunis ja viehättävä tamma. Avoin, rehellinen ilme, suuret silmät. Ponimaista ilmettä antaa silmien ja korvien välimatka toisistaan. Muodot ponille riittävät, pää muutenkin vuonohevosen malliesimerkki. Kaula voimakas ja kaareva, ponille saisi olla jopa vähemmän elegantti ja orimainen. Niskassa kuitenkin tammamaista keveyttä. Sukupuolileima heikohko, rotuleima hyvä.
Palkitaan I-
 
LKV2. CA No More Hope Enough
Hauskannäköinen poni. Kauniit, hienovaraiset tummennokset. Silmät suuret ja sympaattiset. Työn jälki näyttää muuten siistiltä, mutta oikean silmän pistot hieman silmäänpistävät, jos kuvasta oikein näen. Kauniisti ja harkitusti toteutetut upotukset ja merkit. Mittasuhteet ja korvien, silmien sekä sierainten paikat kohdillaan. Hauskasti piirretty suu. Kaulan alalinja ja muodot ovat miellyttävät. Jos kuvasta oikein näen, hieman kiertoa pään alueella? Rotu- ja sukupuolileimat hyvät.
Palkitaan II+ (Jos olisi ollut erikseen kaksipalaisten luokassa, olisin laittanut I-)
 
LKV3. PR's Heart Stealer
Kauniit korvat: tummennokset ja muoto kohdillaan. Silmien ja korvien sekä sierainten sijainti hyvä. Kokonaisvaikutelma avoin ja iloinen. Pään muodot hillityt ja tasapainoiset. Suu siisti ja näyttää pysyvän hyvin kiinni. Se voisi silti olla sijoitunut hieman alemmas, nyt alaleuka näyttää melko hallitsevalta. Kaulan alalinjan muoto siro ja tammamainen. Sukupuolileima näyttää lupaavalta, rotuleima hyvä.
Palkitaan II+ (Mahd. paremmat pisteet, jos koko kaula olisi näkynyt kuvissa)
 
NV' Locomotive
Kauniit ja hyvin ommellut upotukset. Silmät nätit, mutta näyttävät hieman epäsymmetrisiltä (liekö tarkoituskin?) ja horisontaalisesti suuntautuneilta. Sierainten, korvien ja sielmien paikat hyvät. Korvat kolmiuloitteiset ja vähän nallemaiset. Suu voisi pysyä paremmin kiinni. Kaula on niskasta hyvin siro, mutta paksuuntuu voimakkaasti kepin kiinnitystä kohden, joka antaa vähän epätasapainoisen kuvan. Kaula voisi olla ihan himpun verran lyhyempi karjahevoselle. Rotuleima ok, sukupuolileima todella hyvä.
Palkitaan II+
 
BB Hip hopper
Kaunis pää, avoimet silmät. Mittasuhteet ja etäisyydet pään alueella hyvät. Korvat melko pienen oloiset, mutta pituutta löytyy riittävästi. Tummennokset nätit, eikä turhan liioitellut. Kuvista päätellen kaula on kapeahko ja voisi olla selkeästi vahvempi kiinnityksen tienoilla. Sukupuolileima hyvä, rotuleima erinomainen: harja ja pään mittasuhteet antavat ponimaisen vaikutelman.
Palkitaan II

Melukylän Unetar
Yleisilmeeltään ponimainen, voimakas shettismäinen ulkoasu ja vahva rotuleima. Sivuprofiilista kuvat ovat vähän epäselkeät, mutta suu näyttää hyvältä ja silmien sekä korvien paikat asiallisilta. Kauniit, mantelinmuotoiset silmät. Korvat voisivat olla avoimemmat. Kaula kaunis ja tammamainen, sopii silti kyseiselle risteytykselle. Keskikappale ponin muuhun kokoon nähden melko leveä. Nätti väri. Rotu- ja sukupuolileimat hyvät.
Palkitaan II
 
ZEA Ranskanperuna
Kaunis, tammamainen tyttö. Melko ponimainen pää ja siro kaulan ja pään liittymä, jotka antavat mielikuvan suomenpienhevosesta. Sukupuolileima todella hyvä. Mittasuhteet hyvät, kaula voisi olla alhaalta kevyempi. Silmät, korvat ja sieraimet todella hyvillä kohdilla, suu siisti ja tummennokset sopivat tammalle. Kauniit kuvatja kiva kieli!
Palkitaan II
 
ST. Cowboy's Best Friend
Siro tamma, ilmeikäs katse. Kaula pitkä päähän suhteutettuna, lyhyempikin kaula olisi riittänyt. Muodot muuten ok, joskin loivat. Korvat melko edessä ja kaukana toisistaan, silmät myös melko edessä, mutta oikeassa kohdassa korviin nähden. Merkit kauniit ja värivalinnat hienot. Harja turhankin raskas paintille. Sukupuolileima hyvä, kaikin puolin tammamainen yksilö. Rotuleima ok.
Palkitaan III+
 
Kovurinteen Varjoisa
Pää nätti, muodot melko heikot. Turvan kaaressa kivaa "rosoista" suokkimaisuutta. Sieraimet ovat melko pienet, hukkuvat vähän voimakkaaseen profiiliin. Korvat ja silmät oikeilla kohdilla, mutta aika lähellä toisiaan. Kaunis, siisti merkki. Pään ja kaulan liitoksen linja suhteellisen sulkeutunut ja kaula vankka - orimainen. Rotuleima hyvä, sukupuolileima heikko.
Palkitaan III+

EE kahlasin läpi kuusikon ja seilasin yli aavan meren
Iloiset ja veikeät silmät, toinen herasilmä kiva. Pään ja kaulan liitos voisi olla avoimempi, etenkin kun on paksu karva. Muodot näyttävät lupaavalta. Pään mittasuhteet kohdillaan. Tuntuu "kulkevan turpa ryntäissä", eli niskassa saisi olla enemmän massaa, kaulan etuosassa vähemmän. Sukupuolileima ok, rotuleima hyvä.
Palkitaan III

If we burn you burn with us!
Viehättävän yksinkertainen tamma. Pää hieman muodoton, suu melko avoin. Pään ja kaulan linja avoin ja rodunomainen. Mittasuhteet ja silmien, sierainten, sekä korvien paikka ok. Korvat melko simppelit ja harja aika isoina tupsuina. Sukupuoli- ja rotuleimat ok. Siitä se lähtee! : )
Palkitaan III-
 
 
Sukkahevoset:
LKV1. Frontside Ollie
Vahva sukupuolileima. Kauniin muotoiset, eläväiset, mutta ruunamaisen rauhalliset silmät. Silmät, sieraimet ja korvat hyvillä paikoilla, korvat näyttävät kolmiulotteisilta ja aktiivisilta. Pään muodot melko loivat, mutta mittasuhteet kohdallaan. Vahva rotuleima, selkeä shettis.
Palkitaan I-
LKV2. HST's Spoonful of sugar
Sukkaponiksi ryhdikäs tamma. Kivasti toteutettu jauhoturpa, sukan silmukat siistit. Silmät, sieraimet ja korvat oikeilla kohdillaan. Korvat ovat pikkaisen ison oloiset suhteutettuna ponin kokoon, mutta hyvin kolmiulotteiset. Selkeä shetlanninponi, jolla shettikselle sopivat mittasuhteet. Sukupuolileima ok.
Palkitaan II+
LKV3. Siri-Sorja
Kauniit muodot ja kaulan kaari. Tammamainen katse ja niska. Korvat sijoittuneet hyville paikoille, silmät melko alhaalla. Korvissa voisi olla lisää kolmiulotteisuutta ja sieraimet voisivat olla hitusen suuremmat. Paksu harja sopii shetlanninponille. Rotuleima ok, melko siro shetlanninponiksi.
Palkitaan II
 
DH Lille Pö
Suomenhevosmainen, rehellinen ilme. Silmien ja korvien paikka kohdillaan. Sieraimet melko alhaalla. Silmät persoonalliset. Vasenkorva todella nätti, oikea lienee kuvassa vähän rutussa. Kaulaa saisi sukkaponillakin olla vähän enemmän, vaikka on ruunasta kyse.
Palkitaan III+
 
 

BIS-kehä
BIS1 Magorian, hyvin sukupuoltaan ja rotuaan edustava tasapainoinen hevonen, jonka rakenne on osunut nappiin.
BIS2 TO's Utilgjengelig, kaunis ja rotumääritelmään sopiva tamma. Kaulan hevosmaisuudesta ainoat miinukset.
BIS3 Frontside Ollie, nätti ja yksinkertainen ruuna. Tasapainoinen ja sopusuhtainen kokonaisuus kaikin puolin, ei mitään silmiinpistäviä rakenteellisia "puutteita".
 

2 kommenttia: