tiistai 23. syyskuuta 2014

Seuraava poni - suunnittelua

Okei, joo, Susaninkaan suitset eivät ole vielä valmiit, mutta pitäähän sitä jo seuraavaa ruveta miettimään, kun kaappi kirjaimellisesti pullottaa karvakankaita. : D
   Millaista hevosta sitten olisi tulossa? Minä itse aloitan suunnittelut kankaasta, rodusta ja väristä. Kankaita löytyy vaikka kuinka paljon, mutta mieleni teki tehdä jokin voikko. Siinä tapauksessahan vaihtoehtoja on enää kaksi, jos tarkastettaan tätä kasaa:
Halusin kuitenkin jotain sirompaa, tuo alempi voikko on aika muhku kangas. Kangasvaihtoehdoista sitten syntyi idea voikkoon suomenhevoseen. Suokkivahvistukseen kaivattiinkin tammaa, tällä hetkellä oreja on kaksi, tammoja yksi ja tietysti yksi ruuna. Joten tamma se sitten on.
   Kangashan on todella vaalea, lähes valkoinen. Näistä ominaisuuksista mieleeni pompsahti suokkitamma, upea Lakeuden Valotar, jonka nimen olen joskus pongannut suomenhevosten väriluettelosta. Tuplavoikko suokkitamma! Uu. : 3 Sehän tietysti tarkoittaa, että molempien vanhempien tulee olla voikkoja. Gulps.
  Ja tämän aivopierun seurauksia jäädään odottelemaan... Sormeni syyhyäisivät tekemään kokeiluja,  kuten upotetut sieraimet, mutta jääköön nyt ne kikkailut, kunhan saisi ponista suoran ja järjellisen näköisen.
  Mitäs sitten noista muista saisi, ruunikkoa läsipäätä, voikkoa/vaaleanrautiasta työkkäriä (esim. boulognenhevonen/eteläsaksan kylmäverinen, vaikka ehkä haluaisinkin jatkaa tuota clyndelinjaa), tinkeriä, appaloosaa (vai uskaltaisiko kokeilla jopa noricuminhevosta?) ja hiirakkoa... : )

2 kommenttia:

  1. Odotan innolla kuvia Laukeuden Valosta! :) Minkälaiset suitset teet sille?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se saa jäädä nähtäväksi, varmaan valkoisesta nahasta, kun sitä löytyisi. Nimeä en varmaan suoraan esikuvalta ota, mutta mahdollisesti keksin jotain vähän saman tyylistä. : )

      Poista