maanantai 22. syyskuuta 2014

Niittyjoen hevoset: Silkkiturpa ja Suklaasuu

Silkkiturpa
oli ihan ensimmäinen kangashevoseni. Tein sen vuonna 2007, eli siis vasta vuotta myöhemmin tallin perustamisen jälkeen. Silloin ei ollut kiire tehtailla uusia hevosia, halusin mieluummin keskittyä kehittymiseen, varsinkin kun tuo oli aikaa, jolloin kehitytään harppauksin. : D

  No joo, oikeasti olisin halunnut saman tien tehdä kolmipalaisen, mutta sinä kesänä olimme koko loman ajan Hartolassa, jossa no nyt ei kauheasti ollut kangaskauppavaihtoehtoja (nykyisin siellä on hyvä kangaskauppa, sieltä on ostettu mm. Pessin kangas), joten hevosenompelutarpeen tullen ajelimme keskustaan ja siellä käsityökauppaan, josta löytyi pala samettia, joka juuri ja juuri riitti sivupaloihon, korviakaan varten ei jäänyt kuin san verran, että niistä sai "yksinkertaiset". Silmiksi kelpasi vanhan rätti (jonka liimasin useana kerroksena puuliimalla) ja silmissä näkyvät pilkut (otin mallia sarjakuvaponi Pollelta : D) ovat pohjakankaan hulpioreunaa. Harja taas on ihanaa glitteri-ihkutuslankaa. Sen alkuperästä minulla ei ole tietoa, ehkä sieltä samasta putiikista sekin. Täytteen ja kepin mahdollisesta lähteestä en tiedä, varmaan keräilty ympäri Hartolan kauppoja. : D Kaavan vetäisin ihan päästäni, se oli alunperin aika TOSI kaarevakaulainen, joten kiinniten sen niin, että se sitten näytti kivemmalta ja suorakaulaiselta.
  Silkkinturpa oli pitkään suosikkini, sellainen unelmahevonen, pitkäharjainen ja kultakarvainen. Tietysti kehitys ajoi senkin ohi melko pian, mutta kyllä sitä voi lämmöllä muistella.

   Suklaasuu
syntyi Marjan marinan ansiosta "mäki haluun, miks mä en saaAAAaa!?!", kun olin saanut Silkkiturvan valmiiksi. Sitten vaan vanha pyyhe leikkelyyn ja kaikki vähät mitä löytyi kaapin pohjalta kasaan ja siinä se sitten oli. Tuntien työ ja Marjan myrtynyt ilme: "ihan kiva". Suklaasuu ei minulle ollut koskaan kovin iso juttu. Ei kovin kaunis, enkä siitä muutenkaan juuri välittänyt. Suklis oli risteytysruuna, Silkkiturpa taas ainakin alunperin Tinkertamma.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti