torstai 7. tammikuuta 2016

Kohti SM-kisoja: ennen ilmoittautumista


Nettisivut löytyvät osoitteesta http://viuhku.net/sky/SM2016
 

Kuten viime vuonnakin, ajattelin taas kirjoitella SM-kisoihin valmistelevaa blogisarjaa. Ensimmäisenä haluaisin nostaa esiin pari pikaista seikkaa, joiden ajattelin olevan tärkeitä noin ennen ilmoittautumista. Osahan ovat ilmiselvyyksiä, mutta tuntuu, etteivät kaikki muista niitä vieläkään. : D Laittakaa hei toiveita muihin postauksiin tai lisäyksiä tähän, jos tulee mieleen! 


1. Luokkiin pääsevät arvotaan
Voit ilmoittautua kolmeen luokkaan, mutta se ei takaa sitä, että pääsisit niihin. Kannattaa henkisesti varautua siihen, että on tyytyväinen edes yhteen luokkaan pääsyyn. Ja kannattaa miettiä miten toimit, jos pääset vain yhteen - riittääkö se vai kannattaako matkaan lähteä? Jos päätät perua, tee se sitten ajoissa. 

2. Sisäänpääsy maksaa
Myös katsojat joutuvat maksamaan sisäänpääsystä. Muista kertoa tämä vanhemmillesi ennen ilmoittautumista. Kannattaa myös huomioida, että niitäkin lippuja on vain rajatusti, eli kannattaa olla ajan tasalla. 

3. Ilmoittautuakseen on rekisteröidyttävä
Ilmoittautuminen tapahtuu omalla foorumillaan. Käy rekisteröitymässä hyvissäajoin ja tutustu systeemiin. 

4. Ilmoittautuminen ei ole kilpailu
Ei ole mitään kiirettä ilmoittautua. Jos kaikki säntäävät kello 00:00 ilmoittautumisen alkamispäivänä foorumille, niin se kaatuu, sanokaa mun sanoneen. Taktisesti fiksumpaa olisikin mieluummin seurailla jonkin aikaa ja katsoa, mihin luokkiin on vähiten ryysistä. Kannattaa huomioida, että koulu- ja näyttelyluokkia on kahdet, joten silläkin voi vähän "pelata".

5. Koulumestaruudessa ja näyttelyssä on karsinnat
Näistä asioista ei olla vielä julkaistu virallisia infoja, mutta laitan kuitenkin ajatuksia ylös:
- Huomaa, että koulumestiksiä varten täytyy tehdä karsintavideo. Eli hyvät laitteet ja varmaan youtube-tilikin kannattaa hankkia ajoissa.
- VIP-näyttelyyn osallistuvilla taas pitänee olla omat nettisivut kuvineen ja tietoineen (ellei niitä ladata suoraan foorumille?).

6. Kür
Toinen koululuokka on tänä vuonna kür. Se on uutta SM-kisoissa ja antaa melko vapaat kädet. Koska Glorialla on teosto-oikeudet, niin musiikkivalintakin on melko vapaa. Tästä aiheesta voisin tehdä oman postauksen jossain vaiheessa.

7.  Viime vuoden sijoittuneiden etuoikeudet
Viime vuonna meataruusluokissa sijoitteneet saavat etuoikeudet:
- Estemestaruus: (sekä junnu, että avoin) voittajat pääsevät automaattisesti halutessaan luokkaan arvonnan ohi ja toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneet saavat ylimääräisen lipun arvontaan
- Koulumestaruus: väh. 107 pistettä saaneet pääsevät suoraan luokkaan
Nämä oikeudet pitää lunastaa ilmeisesti ennen ilmoittautumisen loppua.

8. Ilmoittautumismaksu
Maksu on tänä vuonna vähän mutkikkaampi: se koostuu perusosasta (5 €) ja luokkamaksusta (5 €/luokka). Luokkamaksut palautetaan perumisten kohdalla, perusmaksua ei. Eli esim. jos osallistut kahteen luokkaan, niin maksu on 5+5+5 € = 15 €. Maksu maksetaan ennakkoon tilille. Maksuaikaa on viikon verran luokkaan päässeiden julkaisusta.

9. Muu ohjelma
Kisoissa on tänä vuonna luokkien lisäksi muutakin ohjelmaa, käy tutustumassa! 

10. Aina voi ilmoittautua järjestäjäksi
Jos et pääse haluamiisi luokkiin, on aina ovet avoinna järjestäjäksi. Tai muun ohjelman pitäjäksi! 

3 kommenttia:

  1. Hei! En tajunnut tota asiaa että mistä ne liput hankitaan :D?

    VastaaPoista