torstai 26. helmikuuta 2015

SM ilmoittautuminen

SM-kisojen ilmoittautuminen menee vuosi vuodelta nopeammin täyteen. Se on sekä loistavaa, että ärsyttävää, sillä sehän kertoo harrastuksen suosion noususta, mutta se myös hankaloittaa järjestäjien hommaa runsaasti.

Miksi ilmoittautumiseni ei mennyt perille? Miksi ilmoni on poistunut, vaikka lähetin sen? Miksi ilmoittautumislaatikko tyhjeni?

Nämä ovat kysymyksiä, joihin on jouduttu nyt parina viimeisenä vuonna vastaamaan jatkuvasti ilmoittautumisten aikaan. Valitettavasti mikään vieraskirja tai muu vastaanottopalsta ei ole tehty siihen, että minuutissa rysähtää yli sata ilmoittautumista kerralla. Se ei vaan pysty prosessoimaan kaikkea sitä informaatiota kerralla. Kaikki ne kiukkuiset sähköpostit ja paniikissa lähetetyt tuhannet kysymykset eivät helpota järjestäjien työtä yhtää enempää. Pyydän siis teitä, rakkaita lukijoita miettimään ja rauhoittumaan: kyllä asiat järjestyvät. Vaikka ilmo ei menisi niin kuin Strömsöössä, niin ei ole silti syytä panikointiin: järjestäjät kyllä huomioivat virhetilanteet ja aina voi ilmoittautua uudelleen.

Mitä sitten järjestäjät voisivat tehdä paremmin, että asiat sujuisivat paremmin?
Tällä samalla mallilla eivät mitään. Ei ole järjestäjien syy, jos tekniikka ei toimi, mutta muuttamalla tekniikkaa voitaisiin ilmoittauuminen saada toimimaan. Vaihtoehtoja Rysäys-ilmolle olisivat jaettu ilmoittauuminen, jossa eri luokkien ilmot on jaettu eri paikkoin ja eri aikoihin ja arvonta. Jaetussa ilmoittautumisessa tosin asiat mutkistuvat roimasti kisaajia kohden ja mahdollisesi palvelimet kaatuvat kutenkin, tapahtuu vain pieniä rysäyksiä. Arvonnalla voitaisiin ottaa mukaan kaikki halukkaat ja heistä sitten arvottaisiin tasapuolisesti, ketkä pääsevät. Näin kaikilla olisi samat mahdollisuudet ja ilmoittautumiselle ei olisi kiire, näin ilmoittaumispaikan rasituskin pienenisi. Varsinaisesti nämä kisathan ovat lasten kilpailut, joten ilmoittautumisen tulisi olla mahdollisimman kisaajaystävällistä. Toisaalta pitäisi minimoida perumiset ja maksimoida kisoihin mahtuvat.

Aina järjestäjät haluaisivat ottaa mukaan kaikki halukkaat, mutta se ei ole mahdollista. Harrastajia on niin paljon, että kaikki eivät millään mahdu mukaan. Ulos jääminen on ikävää, mutta sille ei kukaan voi mitään. Haluaisin tietää, olisitteko te lukijat valmiita osallistua koko kisoissa esimerkiksi vain yhteen tai maksimissaan kahteen luokkaan koko kisoissa? Olisiko se liian vähän? Entä kumpi parempi, osallistua yhteen luokkaan vai jäädä kaikkien ulkopuolelle? Pienentämällä sallittujen lokkien määrää saadaan enemmän kisaajia mukaan. Ja hei, jos jäit ulos luokista, ota tilaisuudesta vaari ja kartoita kokemuksiasi vaikka järjestäjänä.

Niin, siis hyvät lukijat: pitkää pinnaa järjestelyiden kanssa, uskokaa tai älkää, ette ole ainoita. Auttakaa mieluummin järjestäjiä ideoimalla ja avittamalla.

2 kommenttia:

  1. Musta vois ihan hyvin olla just et osallistuisi yhteen tai kahteen luokkaan, MUTTA jos paikalla pitää olla tiettyyn aikaan ennen luokkien alkua ja oma luokkasi on viimeisenä vuorossa - voi tulla aika pitkä odotus vaikka muutakin tekemistä keksisi. Tai haluaako kukaan ylipäätään vaivautua yhden luokan takia paikalle jos matkaa olis monia satoja kilometrejä ja pitäis jäädä yöksi? Itse en päässyt kisaamaan mutta aattelin sitten laittaa katille ehkä huomenissa järjestäjähakulomakkeen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niimpä: siinä onkin se ongelma, kuinka paljon voidaan kutistaa yksilön oikeuksia yhteisön hyväksi, niin että se on järkevää? (Alkaa jo kuulostamaan enemmän tai vähemmän politiikalta, heh.) Toisaalta, kun on näin paljon osallistujia ja jos luokkia suurennetaan, niin tulevaisuudessa voisi olla ihan järkevää muuttaa tuota kyseistä ilmoittautumissääntöä, että ilmoittautua tulisi oman luokkansa alkuun mennessä, jolloin pitäisi keskittää työvoimaa koko kisojen ajaksi infopisteelle. Tällä menolla se ei onnistu, järjestäjiä on muutenkin aivan, aivan liian vähän. Että sana vaan kiertämään kaikille mahdollisesti halukkaille!

      Poista