perjantai 25. lokakuuta 2013

Uusi kirja

Tosiaan tällä viikolla julkaistiin toinen kirja Keppari-kirjasarjaan. Siitä tekstiä nettisivuilla:

Vuonna 2010 minulta julkaistiin kirja “Keppari – Keppihevosten maailma”. Kirja oli nuoren harrastajan tuotos, joten se ei luonnollisesti esitellyt kuin yhden näkökulman harrastukseen ja senkin melko naivistisesti. Kaiken sen negatiivisen ja positiivisenkin palautteen jälkeen päätin, etten koskaan enää kirjoita yhtään kirjaa, sillä monet harrastajat suhtautuvat minuun yhä todella karsaasti.
Kuva kopioitu Pienen Karhun nettisivuilta
Vuodet vierivät ja minulta kyseltiin ohjeita keppihevosen varusteiden, kuten suitsien ja loimien tekoon. En kuitenkaan löytänyt tarpeisiin vastaavaa yhtä nettisivua tai muita selkeitä ohjeita. Ajatus toisesta kirjasta alkoi muodostua. Toisin kuin olin päättänyt, tartuin kesällä 2012 kynään ja aloin kirjoittaa raakaversiota uudesta, keppihevosten varusteiden ohjeisiin keskittyvästä kirjasta. Reilun vuoden päästä siitä hetkestä aloitimme kirjan kuvaukset. Rakensimme studiot ja valot täysin itse ja olen ottanut omakätisesti ohjeiden joka ainoan kuvan. Aiemmasta viisastuneena olen pyrkinyt kirjoittamaan kirjan niin, että siinä on monia erilaisia näkökulmia ja “saumavarat” lukijan omalle luovuudelle. Muistathan kuitenkin, hyvä lukija, että kirja ei voi käsitellä kattavasti kaikkea, eikä jokaista näkökulmaa voi sisällyttää yksien kansien sisään. Kukin tekee asiat tavallaan, eikä yhtä oikeaa tapaa tässä harrastuksessa olekaan. Toivon, että kukaan ei koe, että hänen tekotapansa on kopioitu kirjaan, sillä siihen on pyritty kokoamaan yleisesti käytössä olevia tekotapoja, ei kenenkään tekijänsalaisuuksia. Edellisestä kirjasta poiketen sisältö on toteutettu sivuilla kävijöidemme toiveiden perusteella ja yhteistyössä toisten harrastajien kanssa.
Kuva linkitetty Pienen Karhun nettisivuilta
Kuva linkitetty Pienen Karhun nettisivuilta
Uusi kirja kulkee nimellä “Keppihevosen varusteet” ja se julkaistaan lokakuussa 2013. Kirjasta löytyy ohjeita keppihevosen varusteiden tekoon suitsista kärryihin ja myös erilaisia vinkkejä kuvien kera. Lisää tietoa kirjasta löydät Pienen Karhun sivuilta.
Palautetta kirjasta voi laittaa minulle sähköpostiin, vieraskirjaan tai vaikka yksityisviestillä Suomen Keppihevosfoorumilla.
Pääidea molemmissa kirjoissani on ollut tiedon jakaminen nuoremmille harrastajille. Itse olen tyytyväinen tähän jälkimmäiseen kirjaan.
Venla-Maria Uutela / Tyti, Lahdessa 15.10.2013

Kirja on tosiaan nyt markkinoilla. Kommentteja saa laittaa vaikka sähköpostitse.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti