lauantai 6. joulukuuta 2014

Luukku 6.: SKY:n hallitus

Mikä on Suomen keppihevosyhdistyksen hallitus? Mitä se tekee? Mitä jäseniltä vaaditaan? Keitä jäsenet ovat?
Näihin kysymyksiin pyrin vastaamaan tässä postauksessani. Jos teille vielä tulee kysymyksiä, feel free to ask. Hallituksen sivu löytyy täältä!

Yhdistyksen historia - siitä, kun minä tulin mukaan
Pystyn kertomaan yhdistyksen historiasta niin pitkälti, kun olen ollut mukana toiminnassa. Kun aloittelin 2006, oli Suomen keppihevosyhdistys lopettelemassa toimintaansa. Hallinta siirtyi perustajilta seuraavalle sukupolvelle - mutta perinne ei jatkunut. Muistan, että olen itsekin joskus vanhalla foorumilla antanut mielipidettäni joihinkin yhdistyksen uudelleen perustamisasioihin. Siinä välissä yhdistys ehdittiin perustamaan ainakin kerran uudelleen, kunnes se taas kaatui, kun ylläpitäjät mystisesti katosivat. Sivujen avaimet annettiin Rouskulle, joka kanssa rupesimme kasaamaan sivuja uudelleen vuonna 2012. Silloin kehittyi myös idea hallituksesta. Nyt tällä hetkellä olen taas ainoa aktiivinen ylläpitäjä ja hallitusta ollaan kasaamassa toista kertaa.


Miten hallitus toimii?
Yksi hallituskausi kestää kaksi vuotta. hallitukseen otetaan max. 20 henkeä ja kokoukset pidetään netissä. Vuodessa on vähintään kaksi kokousta, joista sovitaan foorumilla. Jotta kokous on päätösaltainen, siellä tulee olla vähintään kahdeksan hallituslaista ja heistä kahden tulee olla täysikäisiä. Kokoukset pidetään nykyisin Skypessä tai muualla netissä.


Millainen kokoonpano hallituksessa on?
Hallituksessa on eri-ikäisiä ja eri paikkakunnilta kotoisin olevia harrastajia. Löytyy myös harrastuksen lopettaneita ja uudelleen aloittaneita. Yli 18-vuotiaita löytyy aina muutama, keski-ikä on suunnilleen 14-vuotta. Kuitenkin ihan kaiken ikäiset saavat osallistua. Mitään erikoisempia taitoja hallituslaisella ei tarvitse olla - kunhan on aktiivinen ja kiinnostunut.

Mistä hallitus päättää?
Yhdistyksen hallitus on keppihevosmaailman korkein päättävä elin. Päätämme viime kädessä virallisten SM-kisojen paikasta, hyväksymme virallisia kisoja ja suunnittelemme yhdistyksen toimintaa.


Hallituksen pääideat paketissa
Jos minulta kysytään, niin yhdistyksen hallituksen pääpointteja on viedä harrastusta eteenpäin ja luoda sille uudenlaista imagoa. Tapahtumien järjestäminen, informaation saannin takaaminen kaikille ja leikkimäisen maineen puhdistus ovat aina ajankohtaisin. Yhdistyksen toimintaa on myös viralliset näyttelyt, joiden kehittäminen on tärkeä tehtävä.

Kuvat Hippoksen lehdestä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti